Pastoraal

Pastoraal voorwoord

Als christelijke opvoeders in een katholieke basisschool  is het onze opdracht om de kinderen te begeleiden vanuit  een evangelische geest . Onze lessen katholieke godsdienst zijn ondersteund vanuit  deze  christelijke visie op God, de medemens en de wereld. Deze  kostbare christelijke  waarden  zijn  het uitgangspunt in ons samenleven, in ons samenwerken, in onze relaties met elkaar zowel op school als thuis.  Rekening houden met alle kinderen, samen bidden , samen vieren en samen verdriet en vreugde verwerken   zorgen dat onze katholieke godsdienst bij onze kleuters en lagere schoolkinderen kan ontluiken en groeien.

Een kaarsje aansteken bij speciale of moeilijke momenten, bloemen bij het mariabeeld plaatsen, luisteren naar een Jezus verhaal zijn stappen  in het christelijk begeleiden.

In het eerste leerjaar bereiden we in klas het  belangrijke feest van de eerste communie voor. Verscheidene  instapvieringen met  de klasvrienden en  de klasjuf  zorgen dat  de leerlingen klaar  zijn voor dit grote gebeuren. Onze zesdeklassers kijken uit naar hun plechtige communie met heilig vormsel.  Dit mooie  moment  wordt voorbereid door catechisten op de parochie.

 

Interesse in onze school?
Interesse in onze school?

Interesse in onze school?

We wensen je kind een boeiende schooltijd toe!

Interesse?