Binnenkort

24dec
maandag - zondag
kerstvakanite
11jan
15jan
dinsdag 0:00 - 1:00
infomoment
22jan
dinsdag
voorstelling

Contact

Vrije Basisschool
School Sint Jan
Centrumscholen Dekenij Ieper

logo sint-jan small

Brugseweg 272
8900 Ieper

schoolsintjan@cdi-ieper.be
057 20 19 75 | 0477 81 37 61

Over ons

 

 

Onze basisschool Sint-Jan is een

groene, knusse  school waar kinderen en ouders zich direct thuis voelen.De school is gelegen net buiten het stadscentrum.

Lees meer...

 

 

Onze basisschool Sint-Jan is een

groene, knusse  school waar kinderen en ouders zich direct thuis voelen.De school is gelegen net buiten het stadscentrum.

Parkeerproblemen zijn bij ons niet gekend.

.

Onze basisschool Sint-Jan is een groene, knusse  school waar kinderen en ouders zich direct thuis voelen.De school is gelegen net buiten het stadscentrum.Parkeerproblemen zijn bij ons niet gekend.

Ons team bestaat uit gemotiveerde leerkrachten die zich regelmatig bijscholen om bij te blijven met alle vernieuwingen binnen  de leer -en opvoedingsdomeinen.

De sterkte van onze school omvat het goed onderwijs die we de kinderen bieden,  de kleinschaligheid en het open gevoel als je de schoolpoort binnenstapt. Alle leerkrachten kennen alle leerlingen en ouders.Dit garandeert een vlot contact met elkaar.
In  kleinere klasgroepen  is het evident om de leerlingen van nabij  op te volgen en elk kind aan te bieden wat het nodig heeft.Differentiëren behoort tot onze werkwijze.

De ruime speelplaats met speelmodules en de grote tuin met speeltoestellen zijn een extra troef voor alle kinderen.Bewegen, in de tuin  stoeien,spelen in de supergrote zandbank,fietsen op grote speelplaats en  sporten  horen ook tot  onze prioriteiten. De  school straalt  een sfeer uit van openheid en rust dankzij het immens  uitzicht. 

Onze ondernemende vriendenkring organiseert activiteiten die de leerlingen ten goede komen en de sfeer tussen de ouders en leerkrachten versterkt. 

U kunt ook rekenen op onze voor-en naschoolse opvang van 7.15 uur tot 18.30  uur. De kinderen kunnen dan zowel hun vieruurtje nemen, hun taken maken en spelen.
Voor wie wil bieden we dagelijks een gevarieerde maaltijd aan. Anderzijds is het mogelijk hun eigen picknick mee te brengen.


De veiligheid  van onze kinderen in het verkeer dragen we hoog in ons vaandel. We promoten het dragen van de fluojas en fluohoes. We begeleiden de rijen bij het oversteken. Op het  programma staat ook het trainen van fietsbehendigheid voor alle klassen.


Het CLB staat ons toe om hun discrete  hulp in te roepen bij leer-,gedrags-, en gezondheidproblemen.Op regelmatige basis organiseren we momenten waarbij de directie, de zorgleerkracht , de titularis en het CLB  overleggen.Veel surfplezier op onze website!

Namens het schoolteam,

Mireille Vanallemeersch, directeur